Пів тисячі росіян вийшли на антивоєнний мітинг у Тбілісі

Мітинг, організований російськими емігрантами, Тбілісі, Грузія, 23 жовтня 2022 року

У столиці Грузії Тбілісі на проспекті Руставелі 23 жовтня відбувся мітинг російських емігрантів проти війни в Україні та політики Володимира Путіна, повідомляє телеграм-канал SOTA. За оцінкою журналістів, у ньому взяли участь близько 500 осіб.

Серед цілей заходу було збирання коштів на допомогу українським біженцям. За підсумками мітингу, як повідомляє SOTA, зібрано майже 3 тисячі доларів.

Мітинг російських емігрантів було організовано міжнародним фондом Free Russia Foundation.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як кримчани тікають від російської мобілізації

Після оголошення Володимиром Путіним «часткової мобілізації» зросло число росіян, які залишили межі своєї країни. За різними оцінками, може йтися як про кількасот тисяч, так і про кілька мільйонів емігрантів – точних цифр щодо цього немає.

Одним із популярних напрямів еміграції росіян є Грузія. За даними МВС країни, за вересень грузинський кордон перетнули понад 222 тисячі громадян РФ. У статистиці не йдеться про те, скільки з них приїхали до Грузії з туристичними, а скільки з міграційними чи транзитними цілями. При цьому в січні росіян, які в'їхали в країну, було, згідно з даними грузинського МВС, у десять разів менше.