У Львові до другого туру виборів мера виходять Садовий і Синютка – екзитпол

Міський голова Львова Андрій Садовий голосує разом із родиною, 25 жовтня 2020 року

До другого туру виборів міського голови Львова вийшли нинішній мер Андрій Садовий і висуванець партії «Європейська солідарність» Олег Синютка. Про це в спеціальному ефірі Радіо Свобода повідомила кореспондентка Галина Терещук.

За даними опитування, проведеного соціологічною агенцією «Фама», Садовий набрав близько 38% голосів, його конкурент – 28%.

Найуспішніше на виборах до міської ради Львова виступили партії «Європейська солідарність», «Самопоміч», Голос», ішлося у включенні зі Львова.

Явка на виборах у Львові була незвично низькою.

«Можливо, близько 50% і буде явка, про це говорити зарано. Хоча зранку була така ілюзія, що багато виборців прийшли голосувати, однак карантинні обмеження, обмеження, щоб пройти в приміщення, люди дуже довго думали над чотирма бюлетенями, десь 5-7 хвилин перебували в кабінці, щоб визначитися, за кого вони мають голосувати», – розповіла кореспондентка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українці вибирають місцеву владу. Живий блог

В Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Українці обирали депутатів місцевих рад, селищних, сільських і міських голів. Виборчі дільниці працювали до 20:00. Там, де 25 жовтня жодний кандидат на посаду міського голови не набрав понад 50% голосів, відбудеться другий тур.