Новий начальник Генштабу назвав своє пріоритетне завдання

Президент України Володимир Зеленський (п) і генерал-лейтенант Руслан Хомчак (л), начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних сил України. Київ, 21 травня 2019

Новий начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак назвав своїм пріоритетним завданням збереження життя військовослужбовців.

«Хочу визначити основні напрями роботи для Збройних сил, які потрібно з цієї хвилини почати виконувати. Перше. Наше найголовніше завдання – це збереження життя і здоров’я особового складу. Воно повинне лежати в основі прийняття всіх українських рішень як в зоні проведення операції об’єднаних сил, так і за її межами», – сказав Хомчак після того, як міністр оборони Степан Полторак представив його Збройним силам.

Your browser doesn’t support HTML5

Степан Полторак представив начальника Генерального штабу ЗСУ Хомчака

Крім того, Хомчак хоче «припинити в діяльності посадових осіб Збройних сил України принципи ручного управління», подвійних стандартів, підміну понять, «суцільну показуху та видавання бажаного за дійсне», припинити корупційні прояви в підпорядкованих військових організмах, усунути наявні корупційні ризики, провести інвентаризацію матеріальних засобів, забезпечити підготовку військ за стандартами НАТО, підвищити індивідуальний рівень усіх військовослужбовців та забезпечити підтримання техніки в робочому стані й безпеку арсеналів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нові кадри Володимира Зеленського (довідкова інформація)

21 травня президент України Володимир Зеленський звільнив із посади начальника Генштабу, головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка і призначив замість нього Руслана Хомчака.

До цього часу він обіймав посаду головного інспектора Міністерства оборони. Хомчак командував силами АТО і зокрема Міноборони в районі Іловайська влітку 2014 року.

Віктор Муженко був начальником Генштабу ЗСУ з липня 2014 року.