Німеччина та Франція засуджують знищення безпілотника ОБСЄ на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що 27 жовтня втратила свій безпілотник

Німеччина та Франція засуджують знищення безпілотника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, повідомила прес-служба німецького Міністерства закордонних справ.

«Свідчення, зібранні СММ, вказують на те, що Росія й підтримувані нею сепаратисти відповідальні за обстріл та збиття безпілотника великого радіуса дії, що «осліпило» місію в цій конкретній точці», – йдеться в заяві двох країн.

Згідно з повідомленням, останніми тижнями спостерігачі ОБСЄ фіксували чисельні випадки, коли конвої заїжджали з Росії до України в місцях, де немає офіційних пунктів пропуску.

«Росія як підписант Мінських угод і учасник нормандського формату несе особливу відповідальність за забезпечення вільного, безпечного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ», – вважають Німеччина та Франція.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що 27 жовтня втратила свій безпілотник, спостерігаючи за колоною техніки поблизу кордону з Росією на неконтрольованій українським урядом території Донбасу.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.