Зеленський: через пожежі на Луганщині загинули 5 людей

За даними МВС, до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів міністерства

Президент України Володимир Зеленський, який прибув із робочою поїздкою до Луганської області у зв’язку з масштабними лісовими пожежами в Новоайдарському районі, повідомив, що внаслідок пожеж, за останніми даними, загинули п’ятеро людей. За його словами, це наразі неповна інформація.

Цю ж інформацію підтвердив і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який теж перебуває на Луганщині.

8 липня Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла про трьох загиблих, а напередодні йшлося про шістьох.

Крім Зеленського і Авакова, на Луганщині перебувають секретар РНБО Олексій Данілов, голова ДСНС Микола Чечоткін і голова Нацполіції Ігор Клименко.

Вони оглядають місця займання й заслухають доповідь голови Луганської ОДА та представників ДСНС щодо ліквідації пожеж.

За даними МВС, до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів міністерства.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд закликають визнати пожежі на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня

«Понад 1200 працівників ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та 200 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П, ліквідовують пожежу. Оперативний штаб працює в цілодобовому режимі», – цитує міністра Авакова пресслужба МВС.

У ніч на 8 липня голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдайзаявив, що авіація ДСНС не може бути залучена до гасіння лісових пожеж у Новоайдарському районі, оскільки підтримувані Росією бойовики не гарантують безпеку польотів.

За даними МВС, наразі силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків села Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 людей і ще 30 осіб відселено. Вогонь знищив 24 житлових будинки, пошкоджено 59 житлових будинків.

Пожежі в Новоайдарському районі намагаються загасити від 6 липня. Причину пожежі поки що не повідомляють. У поліції відкрили кримінальне провадження, розглядають три версії, серед яких – підпал.