Довіра росіян до теленовин знизилася на третину за 9 років – опитування

При цьому 73 відсотки респондентів все ще називає російське телебачення головним джерелом новин

Довіра росіян до новин на телебаченні за дев’ять років знизилася майже на третину з 79 до 49 відсотків, свідчать дані опитування російського «Левада-центру».

Довіра до інформації інтернет-видань за цей же період зросла з 7 до 24 відсотків.

Майже чверть респондентів заявили, що тему зміни пенсійного віку більш об'єктивно висвітлюють в інтернеті, а не в теленовинах. Крім того, респонденти відзначили, що в інтернеті «повніше й об'єктивніше» висвітлюють життя і становище політиків і чиновників, економічну ситуацію, а також протестні акції і зовнішню політику.

При цьому 73 відсотки респондентів все ще називає російське телебачення головним джерелом новин. Серед учасників опитування у віці від 18 до 24 років думки розділилися майже навпіл: 49 відсотків надають перевагу телевізору, а 51 відсоток – інтернету. Серед респондентів старших від 55 років ці показники становлять 89 відсотків і 18 відсотків відповідно.

Читайте також: Прифронтовий Донбас і пропаганда: чи успішно Україна глушить російське телебачення?

Після російської анексії Криму в 2014 році в Україні обмежили трансляцію понад 70 російських телеканалів через «поширення пропаганди держави-агресора», яким Київ визнав Росію.