Президент США: нові санкції проти Ірану вже накладені

Президент США Дональд Трамп заявив, що вже посилив санкції проти Тегерану після обстрілу Іраном американських військових баз на території Іраку, як він і анонсував раніше.

«Уже зроблено. Ми посилили їх. Вони були дуже суворими, а зараз вони ще істотно посилилися», – заявив Трамп журналістам у Білому домі.

«Я якраз схвалив їх щойно разом із Міністерством фінансів», – додав він.

Подробиць Трамп не навів, додавши, що Мінфін зробить про це свою заяву.

Попереднього дня, 8 січня, президент США пообіцяв запровадити «нові виснажливі санкції проти іранського режиму» після ракетного обстрілу баз військ США.

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп каже, що США не мусять вдаватися до зброї проти Ірану, і оголошує нові санкції – відео

У США повідомили, що внаслідок тих ударів люди не потерпіли, а завдана матеріальна шкода була мінімальна. Як сказав Трамп, у відповідь на це зовсім не обов’язково вдаватися до військової сили проти Ірану.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Трамп не відповідатиме Ірану військовим способом, запровадить нові санкції

Раніше того дня Іран обстріляв ракетами дві військові бази в Іраці, де дислоковані війська США й інших країн західної коаліції, яка підтримувала Ірак у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава». Як заявили в Тегерані, це був лише перший елемент помсти за ліквідацію Сполученими Штатами чільного іранського командувача генерала Касема Солеймані 3 січня.