Журнал Time назвав «людиною року» Джо Байдена та Камалу Гарріс

Обраний президент США Джо Байден (л) і майбутня віцепрезидентка в його адміністрації Камала Гарріс

Журнал Time присвоїв звання «Людина року-2020» обраному президенту США Джо Байдену і Камалі Гарріс, яка стане віцепрезиденткою в його адміністрації.

«За зміну американської історії, за демонстрацію того, що сила співпереживання перевершує лють поділу, за те, що вони поділяють бачення зцілення в скорботному світі, Джо Байден і Гамала Харріс були названі Time «Людиною року», – повідомив журнал.

Time зазначив, що кожний президент США, починаючи з Франкліна Рузвельта, отримував звання «Людина року», але ним ніколи ще не відзначали віцепрезидента. Камалу Гарріс назвали людиною року разом із Джо Байденом, оскільки «в рік грандіозної боротьби за расову справедливість і одних з найбільш значущих виборів в історії» їхній союз має значення об’єднання.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Адміністрація Байдена: позитиви і виклики для Європи й України

Напередодні Time оголосив шортлист претендентів на звання «Людина року». Крім Байдена, туди потрапили чинний президент США Дональд Трамп, співробітники системи охорони здоров’я разом із головним інфекціоністом США Ентоні Фаучі, а також учасники руху за расову справедливість.