У НОК спрогнозували, скільки нагород може отримати Україна на Олімпійських іграх

За словами Томенка, за оптимістичного прогнозу, Україна розраховує на чотири золоті медалі і 13-15 нагород загалом.

Україна на літніх Олімпійських іграх 2020 року може отримати 13-15 нагород. Такий прогноз озвучив в ефірі програми Радіо Свобода Свобода Live віцепрезидент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко.

Він зазначив при цьому, що «активно працювати» повинна вся команда, яка складається зі 158 людей.

«Непроста Олімпіада, як ви знаєте, з точки зору дисципліни, порядку. Не хотілося б, щоб ми мали якісь проблеми. Дай бог, щоб жодна людина зараз не захворіла, щоб всі почали змагання на високому рівні. Ми аналізували, мова йде десь про 13-15 нагород, які ми прогнозуємо. Але від кількості та якості цих нагород буде визначатися місце. Тобто, система трішки несправедлива, бо за базу беруться золоті медалі», – сказав Томенко.

Він додав, що, за оптимістичного прогнозу, Україна розраховує на чотири золоті медалі і 13-15 нагород загалом.

За словами Томенка, в такому випадку Україна зможе потрапити до 25 перших позицій серед країн світу на Олімпійських іграх.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олімпіада-2020: мовний омбудсмен закликав українських олімпійців спілкуватися українською під час виступів

У Токіо 23 липня на майже порожньому стадіоні проходить урочиста церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020 року. Олімпіада починається на рік пізніше, ніж планувалося. Її проведення перенесли через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19.

Два тижні тому організатори вирішили повністю заборонити глядачам відвідувати заходи після того, як в Токіо оголосили новий надзвичайний стан. Іноземцям більшою мірою також буде закритий доступ.

Всього в змаганнях візьмуть участь близько 11 тисяч спортсменів, які представляють 204 національних олімпійських комітети.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олімпіада-2020: все, що треба знати про виступ України