CША запровадять нові мита на товари з Китаю – Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що американські представники готові до переговорів із Китаєм «для припинення практики нечесної торгівлі»

Сполучені Штати з наступного тижня запровадять нові імпортні мита на ввезені з Китаю товари на суму 200 мільярдів доларів, оголосив 17 вересня президент США Дональд Трамп.

Цей крок зроблений у відповідь на відмову Пекіна ширше відкрити свій ринок для американських товарів, припинити масштабну державну підтримку експортних галузей промисловості і відмовитися від вимоги передачі китайським фірмам технологій як умови виходу на китайський ринок. Президент Трамп також наполягає на необхідності значно скоротити американський дефіцит у торгівлі з Китаєм.

Китай попередив про намір діяти у відповідь.

У своїй заяві Трамп наголосив, що представники США готові вести переговори.

«Китай мав багато можливостей задовольнити наші вимоги. Я закликаю китайських лідерів вжити негайних заходів для припинення практики нечесної торгівлі», – сказав президент США.

З урахуванням нинішніх і запроваджених раніше мит на китайські товари близько половини всього, що американці купують у Китаї – найбільшого для США джерела імпорту – підлягатиме обкладанню митом.

Напередодні The Wall Street Journal з посиланням на джерела в китайському уряді повідомила, що Китай може відмовитися від участі в нових торговельних переговорах зі США через можливе запровадження нових мит.

Як повідомляло Радіо Свобода, у липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів. Китай відповів на це дзеркально. У список товарів, затверджених Вашингтоном, зокрема, ввійшли електроніка та медобладнання, вироблена в Китаї. Пекін підняв тарифи на зерно і продукти харчування, які постачаються з США.