Через можливе проникнення ДРГ з Білорусі посилили блокпости – Єнін

За даними Євгена Єніна, минулого тижня на блокпостах виявили 256 підозрілих осіб та викрили дві диверсійні групи.

В Україні посилили режим контролю на блокпостах через загрозу проникнення диверсійно-розвідувальних груп з території Білорусі, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

За його словами, противник активно поширює дезінформацію про ймовірний наступ військ з боку Білорусі на Україну, проте українська та іноземні розвідки цього не підтверджують.

Немає ознак формування ударного угруповання противника на території Білорусі, але у нас є інформація про можливі провокації з метою остаточного втягнення Білорусі у війну проти України, можливе проникнення диверсійних груп, тому правоохоронці запровадили посилений режим несення служби на блокпостах», — сказав Єнін в ефірі національного телемарафону.

За його словами, минулого тижня на блокпостах виявили 256 підозрілих осіб та викрили дві диверсійні групи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ГУР повідомляє про 7 батальйонів білоруської армії на кордоні з Україною

Президент України Володимир Зеленський 26 червня звернувся до громадян Білорусі, яких зараз «втягують у війну – навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці».

Зеленський наголосив, що «будь-яка людина, просто нормальна людина в будь-якій державі, зокрема в Білорусі, може зробити свій внесок у захист життя». За його словами, цей тиждень буде «дуже важливим для нас усіх».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі готують ДРГ, а на кордоні з Україною РФ тримає окремі підрозділи військ – Генштаб ЗСУ