У Криму перекрили рух Керченським мостом, повідомляють про вибухи в районі Євпаторії

В окупованому Криму місцеві телеграм-канали з посиланням на жителів повідомляють про потужні вибухи в районі Євпаторії, Заозерного і Уютного.

Як інформує телеграм-канал «Кримський вітер» із посиланням на своїх підписників, вибухи почалися після 5-ої ранку 14 вересня, «прилетіли безпілотники», і, ймовірно, є влучання в установку ППО.

За повідомленням, від вибухової хвилі в Євпаторії у багатьох «будинки ходили ходуном».

Державне російське видання «РИА Новости Крым» повідомило, що рух Керченським мостом «тимчасово зупинили».

Також про вибухи в районі села Уютне повідомило «Суспільне» з посиланням на місцевого жителя. За даними видання, по вулицях їздять машини «швидкої допомоги» та рятувальників. За повідомленням, у районі вибуху розміщена військова частина.

Українські військові ситуацію поки не коментували. Даних про вибухи від окупаційної влади Криму і від російського Міноборони також поки не було.

Напередодні удару зазнав Севастополь, внаслідок чого були пошкоджені два російські кораблі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ГУР про атаку в Севастополі: уражені кораблі РФ, найімовірніше, не зможуть відновити

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя зачинений.