В Узбекистані диктор оприлюднив звернення президента до Дня незалежності

Чільні представники керівництва Узбекистану, але без президента, кладуть вінки до пам’ятника Незалежності, Ташкент, 31 серпня 2016 року

В Узбекистані, де святкують День незалежності в обмеженому обсязі, диктор державного телебачення оприлюднив звернення з нагоди свята від імені президента Іслама Карімова, з яким традиційно виступав раніше сам голова держави.

Урочистості у столиці Ташкенті – офіційні заходи 31 серпня і програма народних гулянь 1 вересня – були скорочені без офіційного повідомлення причин після повідомлень дочки президента про його інсульт.

Вілкрив святкування 25-ї річниці проголошення незалежності Узбекистану від СРСР прем’єр-міністр Шавкат Мірзіяєв.

А дочка президента Лола Карімова-Тілляєва у соцмережах висловила подяку громадськості за «добрі й щирі слова підтримки і побажання швидкого видужання» президентові, які, за її словами, «допомагають його зціленню».

Напередодні дочка Карімова повідомляла, що її батько пережив крововилив у мозок і перебуває в реанімації у стабільному стані.

У понеділок одне з агентств заявило про смерть 78-річного Іслама Карімова й надрукувало некролог, але при цьому не послалося ні на які джерела.

Ця заява була заперечена в повідомленнях кількох російських агентств, які послалися на свої джерела, «наближені» до влади Узбекистану чи адміністрації президента країни.

Офіційно влада Узбекистану досі нічого не повідомляє про його стан.