Доступність посилання

ТОП новини

Ляпас від УЄФА змусив італійців замислитися


Наталка Кудрик Рим, 18 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Італійців приголомшило рішення комітету УЄФА, який надав право Україні та Польщі приймати Чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Дехто на Апеннінах називає вердикт політичним, але більшість сприймають його як чергову трагедію рідного футболу і замислюються всерйоз над останнім ляпасом від УЄФА. Цю тему активно обговорює італійська преса.

„Італія в розпачі. УЄФА обрало Україну і Польщу” – переважно такого змісту заголовки з’явилися відразу після оголошення Мішеля Платіні. Поруч публікацій – фото задоволеного Андрія Шевченка, який роздає автографи у Кардиффі.

Дуже розчарована вибором європейських футбольних чиновників Джованна Меландрі, міністр спорту Італії, але на шпальтах „Corriere della Sera” вона закликає думати тепер про перемогу „EURO – 2012” вже на полі. За її словами, сьогоднішнє рішення має навіть геополітичне значення, бо надали перевагу двом країнам Східної Європи, одна з яких новачок у Євросоюзі, а інша прагне долучитися до європейської спільноти. Таким чином через спорт УЄФА підтримало інтеграційні прагнення України і Польщі.

«Чи не найбільша трагедія за всю історію»

Антоніо Матарресе, глава італійської Футбольної ліги, звинувачує президента УЄФА Мішеля Платіні, під керівництвом якого, мовляв, змінилася філософія спортивної організації. Чиновник зізнається, що футбол його країни переживає чи не найбільшу трагедію за всю історію, і сьогодні у Кардиффі італійці отримали ляпаса від УЄФА. Ці слова Матарресе передає агентство „ANSA”.

„La Gazzetta dello Sport” цитує президента Федерації футболу Джанкарло Абете, котрий говорить, що не слід перейматися розчаруваннями, а варто продемонструвати, що й без цього турніру Італія самотужки здатна обладнати свої стадіони.

А тележурналіст Мауріціо Манноні на сторінках римського часопису „Polis” запитує, чи справді турнір „EURO-2012” був би корисним для італійського футболу, який загруз у скандалах і насильстві. Автор нагадує брудні корупційні оборудки та недавні криваві сутички фанатів із правоохоронцями на Сицилії і в Римі. Попри досвід проведення подібних турнірів, Італія навряд чи заслуговує приймати європейський футбольний чемпіонат.

Які переваги і недоліки України і Польщі?

Напередодні голосування кандидатура України і Польщі виглядала цікавою хоча б тому, що там дуже цікавляться футболом, отож європейський чемпіонат ще більше сприятиме його розвитку, зазначає кореспондент агенції „ANSA”. Проведення міжнародного турніру для Києва і Варшави означає також великі інвестиції і розвиток туризму.

Слабкі місця України і Польщі – це недолуга інфраструктура і недосконалий готельний комплекс. Але попереду 5 років для поліпшення ситуації, заспокоює італійський кореспондент. За його висновками, Європа тепер дивиться на Схід, УЄФА Мішеля Платіні переключає увагу на малі країни.

Матеріали до теми:

• Україна та Польща прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році • “Українське євро” - Україна разом із Польщею будуть господарями Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року! • Україна і Польща проведуть «Євро-2012». Як реагують регіони? • Україна та Польща радіють з перемоги у царині футболу • На Чемпіонат Європи з футболу 2012 року їхатимуть до України і Польщі • Хорватам ввижається рука української мафії. А угорці розчаровані рішенням чиновників • Віталій Кличко: ЄВРО 2012 в Україні – це дуже велика відповідальність • Президенти України та Польщі підтримують у валійській столиці спільну заявку своїх країн на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року
XS
SM
MD
LG