Доступність посилання

ТОП новини

Львівщина підтримує розпуск парламенту


Галина Терещук Львів, 3 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Депутати Львівської обласної і міської рад підтримують у нинішній політичній ситуації Президента України. Легітимними органами державного управління на території Львівщини залишаються Львівська обласна державна адміністрація та обласна рада.

У сесійний зал “нашоукраїнці” вперше після Майдану 2004 року прийшли у помаранчевих шаликах, а бютівці вирізнялись партійними прапорцями.

Замість численних господарських питань депутати розглянули лише одне – про політичну ситуацію в країні. Сесія тривала менше двох годин і обранці ухвалили традиційне звернення на підтримку дій Президента. Подібну заяву ухвалили і львівські райці.

Cиловики обіцяють діяти згідно з законом

Зранку голова Львівської облради Мирослав Сеник розмовляв із керівниками МВС, СБУ та прокуратури, які запевнили, що діятимуть лише згідно з законом і ніяких вказівок із міністерств не отримали.

До слова, кандидатура жодного керівника силових відомств не була погоджена Києвом із місцевою владою.

Львівські обранці закликали усі національні сили до об’єднання і формування єдиного виборчого списку на засадах захисту національних інтересів. Хоча станом на сьогодні порозуміння між обласними осередками "Нашої України" і БЮТ на Львівщині не було і немає.

Новий парламент за умови об’єднання правоцентристських сил

Депутат Львівської міськради Віра Лясковська каже, якщо політики не об’єднаються, то новий парламент представлятимуть ті ж самі персони: “Вірю, що зміни відбудуться, але має бути виконана одна умова — усі правоцентристські сили мають об’єднатись: НСНУ і ті партії, які не пройшли, підуть одним блоком”.

Львів’яни у своїх оцінках нинішньої політичної ситуації розділились. Більшість не готова їхати у столицю на акції протесту. Ось що думають перехожі на вулицях Львова про новий парламент і політичну ситуацію:

– Немає підстав для змін у парламенті. Будуть ті самі обличчя. Поки бізнес не роз’єднається з політикою, нам нічого не світить. Розпуск парламенту — необдуманий крок Президента.

– Ми в політику не вникаємо.

Р.С.: Як будуть наступні вибори, підете голосувати?

– Так, але не підтримаю жодного кандидата.

– Мені все рівно. Голосувати не піду.

– Для чого розпускати було?

– Розпуск був потрібен. Ми голосували за одних, а вони перейшли в інший табір – Кінах, мій однокласник Володимир Зубик. Сподіваюсь, що їх не буде в наступному парламенті.


На Львівщині політичні сили заявили, що починають створювати передвиборчі штаби.

Фотогалерея:


Матеріали до теми:

• Суд зупинив чинність постанов Верховної Ради про розпуск дотеперішнього складу Центрвиборчкому і поновлення складу ЦВК 2004 року, який фальшував вибори • Указ Президента про розпуск парламенту підтримали голови 24 обласних держадміністрацій • Президент України призупинив постанову Кабміну про визнання неконституційним указу про розпуск парламенту

• Криза через вінця: як світ реагує на політичне загострення в Україні? • У Євросоюзі стурбовані ситуацією в Україні • Європейські політики коментують політичну ситуацію в Україні • Позачергові вибори не вирішать кризову ситуацію в Україні, вважає керівник групи латвійсько-українського співробітництва в парламенті Латвії • Криза влади в Україні. Парламент не підкоряється указу Президента про розпуск. (Огляд закордонної преси) • Єврокомісія закликає політичні сили України до мирного шляху вирішення ситуації • Офіційний Вашингтон ухиляється від оцінок ситуації в Україні • Американський експерт Надя Дюк: «Політична еліта України має подумати про людей»

• Перший день розпущеної Ради • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG