Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Мета оголошеної позачергової сесії Верховної Ради 5-го скликання – «дестабілізувати ситуацію в країні...»


Про це лідерка БЮТу заявила у неділю на брифінгу для журналістів у райцентрі Ізмаїл Одеської області.


Про це лідерка БЮТу заявила у неділю на брифінгу для журналістів у райцентрі Ізмаїл Одеської області.

«Позачергова сесія Верховної Ради, про скликання якої 4 вересня вже оголосив Олександр Мороз має на меті дестабілізувати ситуацію в країні, зруйнувати досягнуті домовленості між політичними силами щодо проведення дострокових виборів», – Юлія Тимошенко.

За її словами, у разі проведення позачергової сесії Верховної Ради «її рішення не будуть мати жодної юридичної сили».

«Той факт, що Олександр Мороз влаштовує сьогодні політичну провокацію говорить про те, наскільки, нажаль, не правовою є наша держава. Я хотіла б щоби сьогодні всі політичні сили, які так чи інакше сповідують верховенство права, відданість Конституції, – зробили заяви проти проведення 4 вересня позачергової сесії і не брали участь у цьому фарсі, політичному шоу», – заявила Юлія Тимошенко.

Тим часом у неділю увечері на центральній площі райцентру Ізмаїл Одеської області сталася сутичка між прихильниками Юлії Тимошенко та Партії Реформи і Порядок з одного боку і представниками Партії регіонів та Компартії України з іншого. Останні намагалися завадити проведенню зустрічі Юлії Тимошенко з виборцями кількох придунайських районів області.

Заступник Голови Одеської обласної організації Партії Реформи і Порядок Сергій Стеценко заявив Радіо Свобода, що «сутичку спровокували саме прихильники Партії регіонів і Компартії. За його словами, «дивною виглядала позиція правоохоронних органів, які не стали на захист організаторів санкціонованої зустрічі Юлії Тимошенко з виборцями а затримали кількох представників партії «Батьківщина».

************** 23 серпня голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз заявив про скликання 4 вересня позачергової сесії парламенту.

За його словами, на позачерговій сесії можуть бути розглянуті законопроекти про внесення змін до Конституції, які стосуються скасування депутатської недоторканності, питання імпічменту Президента, а також визначення прав і функцій органів місцевого самоврядування.

Олександр Мороз також не виключив можливості розгляду на сесії питань щодо скасування пільг для високопосадовців.

При цьому лідер соціалістів заявив, що, згідно з Конституцією, парламент припиняє свої повноваження з моменту прийняття присяги депутатами парламенту нового скликання.

Матеріали до теми:

• Юрій Луценко називає «грою на публіку» намагання політичних опонентів зібрати 4 вересня позачергову сесію Верховної Ради
XS
SM
MD
LG