Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко називає «грою на публіку» намагання політичних опонентів зібрати 4 вересня позачергову сесію Верховної Ради


Про це він лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» заявив у неділю на прес-конференції у Хмельницькому.


Про це він лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» заявив у неділю на прес-конференції у Хмельницькому.

За словами Юрія Луценка, Верховна Рада розпущена і є нелегітимною, а тому «з таким же успіхом пан Янукович і пан Мороз можуть зібрати Центральну Раду часів Грушевського і проголосувати «Універсал».

«Ну немає у нас Верховної Ради», – наголосив лідер НУ-НС, зауваживши при цьому, що «якщо пан Янукович дійсно почув вимогу людей (про скасування депутатської недоторканності), то він мав би сказати, що наші депутати на першій сесії проголосують за скасування депутатської недоторканності. Але цього немає…».

23 серпня голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз заявив про скликання 4 вересня позачергової сесії парламенту.

За його словами, на позачерговій сесії можуть бути розглянуті законопроекти про внесення змін до Конституції, які стосуються скасування депутатської недоторканності, питання імпічменту Президента, а також визначення прав і функцій органів місцевого самоврядування.

Олександр Мороз також не виключив можливості розгляду на сесії питань щодо скасування пільг для високопосадовців.

При цьому лідер соціалістів заявив, що, згідно з Конституцією, парламент припиняє свої повноваження з моменту прийняття присяги депутатами парламенту нового скликання.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: Мета оголошеної позачергової сесії Верховної Ради 5-го скликання – «дестабілізувати ситуацію в країні...»
XS
SM
MD
LG