Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат: «Всі партії у ВР мають співпрацювати, інакше не буде очікуваного поступу»


Наталія Вікуліна Брюссель, 2 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Uа) – Усі представлені у майбутній Верховній Раді партії мають співпрацювати, інакше не вдасться досягти очікуваного поступу, заявив на комітеті Європарламенту голова Місії спостерігачів Європарламенту за виборами в Україні Адріан Северин.

Адріан Северин
Северин назвав ці вибори такими, що пройшли за міжнародними стандартами або переважно за цими стандартами. Хоча на виборах була непослідовність і були недоліки, ця непослідовність і недоліки виявилися у принципі неспроможними спотворити кінцеві результати і не могли завадити вільному волевиявленню українського народу, стверджує голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Україною.

Вступ до ЄС – спільний знаменник усіх партій

Євродепутат вважає, що схожі результати двох головних партій – Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко – це свідчить про розколоте суспільство, розколотий майбутній парламент, про майбутню відсутність здібностей ухвалювати конституційні закони, про необхідність яких європарламентарі неодноразово говорили. Але він також сказав, що бачить світло в кінці тунелю, якщо в парламенті буде співпраця.

Європарламентар Северин бачить, що основа для співпраці політичних партій в Україні існує. Він послався на те, що повідомив євродепутатам український Президент Віктор Ющенко: мовляв, опозиція матиме важливі пости і, отже, буде збережений необхідний баланс. Голова Місії спостерігачів Європарламенту за виборами в Україні назвав другу причину для оптимізму щодо співпраці основних українських партій: всі вони підтримують вступ України до ЄС, хочуть будувати конструктивні відносини з Росією і погоджуються, що необхідно проводити конституційну реформу.

Тож Адріан Северин дійшов висновку, що хоча розбіжності існують, але питання, в яких партії єдині, можуть бути хорошою відправною точкою для майбутньої співпраці.

Матеріали до теми:

• За що проголосувала Україна? (Європейська преса) • Розстановка парламентської шахівниці • Українські вибори та польська дуель (огляд польської преси) • ХТО З КИМ І ПРОТИ КОГО? В очікуванні майбутньої коаліції... • Європейські спостерігачі: «Україна починає нову сторінку історії» • Слабкість української політики – індивідуальні інтереси над інтересами держави • Європейська преса впевнена у перемозі помаранчевих
XS
SM
MD
LG