Доступність посилання

ТОП новини

МВС розслідує побиття людей під час знесення незаконної забудови репатріантів на плато Ай-Петрі в Криму


Про це сьогодні повідомив виконувач обов’язків керівника Міністерства внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

Про це сьогодні повідомив виконувач обов’язків керівника Міністерства внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

«Зараз ми проводимо службове розслідування. Однозначний попередній висновок, що дії працівників міліції були правомірними. Суд ухвалив рішення. Це рішення виконувалося судовими виконавцями, і для того, щоб його виконати, було залучено загони міліції. Міліція застосувала силовий варіант лише тоді, коли кримські татари почали виявляти спротив, почали фізичні дії: закидати пляшками з запалювальною сумішшю, кидатися на працівників міліції, кидатися під техніку, яка була застосована судовими виконавцями для зносу цих будівель», – заявив Корнієнко.

У знесенні позавчора незаконної забудови на плато Ай-Петрі брали участь близько тисячі бійців спецпідрозділу «Беркут» і внутрішніх військ.

Затримані, за даними міліції, 28 людей, а кримські татари запевняють, що затриманих 45. Четверо потерпілих перебувають у лікарні.

Меджліс кримськотатарського народу вимагає негайно відправити у відставку керівника кримської міліції Анатолія Могильова.

Матеріали до теми:

• Для захисту своїх прав кримські татари готові створити мобільні загони, але керівник Меджлісу наклав вето на цей проект

• Заступник керівника МВС Василь Фатхутдінов вважає адекватними дії міліції під час знесення незаконної забудови репатріантів на плато Ай-Петрі в Криму
XS
SM
MD
LG