Доступність посилання

ТОП новини

За вбивством Беназір Бхутто стоїть «Аль-Каїда», стверджує МВС Пакистану


Як повідомив на прес-конференції в Ісламабаді представник МВС, убивство організував один із лідерів «Аль-Каїди» Байтулла Мехсуд, який переховується в горах на кордоні з Афганістаном. Саме Мехсуд організував і перший замах на Бхутто в Карачі в жовтні, повідомив представник МВС

Як повідомив на прес-конференції в Ісламабаді представник МВС, убивство організував один із лідерів «Аль-Каїди» Байтулла Мехсуд, який переховується в горах на кордоні з Афганістаном. Саме Мехсуд організував і перший замах на Бхутто в Карачі в жовтні, повідомив представник МВС. Тоді загинули 140 осіб.

Представник МВС попередив, що небезпека загрожує іншому лідеру опозиції – Навазу Шаріфу та кільком іншим діячам країни.

Лідера опозиції і колишнього прем''єр-міністра Бхутто поховали в п’ятницю у рідній провінції Сіндх, у родинному мавзолеї.

54-річна Беназір Бхутто загинула в четвер від руки смертника. Разом із нею були вбиті до 20 осіб. У Пакистані оголосили триденну жалобу.

Після повідомлення про смерть Бхутто, у багатьох містах почалися заворушення, при цьому загинуло щонайменше 23 особи. На вулиці великих містах влада вивела війська.

Уряди багатьох країн, особливо західних, рекомендують своїм громадянам утриматися від поїздок до Пакистану.

Матеріали до теми:

• «Аль-Каїда» взяла на себе відповідальність за вбивство Беназір Бхутто. Пакистанську опозиціонерку поховали в п’ятницю у провінції Сіндх • Беназір Бгутто: жінка, яка заважала ісламському світові, але не залишила політику • У Пакистані вбили одну з лідерів опозиції Беназір Бгутто
XS
SM
MD
LG