Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок Верховна Рада розгляне усі коаліційні питання – голова фракції БЮТ


У понеділок під час засідання погоджувальної ради Іван Кириленко заявив: «В числі найперших, а він стоїть в коаліційній угоді як обов’язковий, вибори київського міського голови і київської міської ради. Тобто, завтра розглядатиметься в пакеті і депутатська недоторканність, депутатські пільги, кабінет міністрів, місцеві державні адміністрації, місцеві ради. І обов’язково розглядатиметься в числі найперших закон про вибори в місті Києві». Тоді як голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко зазначив, що постанову про вибори київського міського голови потрібно розглядати разом із ситуацією в Харкові.


У понеділок під час засідання погоджувальної ради керівник фракції БЮТ Іван Кириленко заявив: «В числі найперших, а він стоїть в коаліційній угоді як обов’язковий, вибори київського міського голови і київської міської ради. Тобто, завтра розглядатиметься в пакеті і депутатська недоторканність, депутатські пільги, кабінет міністрів, місцеві державні адміністрації, місцеві ради. І обов’язково розглядатиметься в числі найперших закон про вибори в місті Києві».

Тоді як голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко зазначив, що постанову про вибори київського міського голови потрібно розглядати разом із ситуацією в Харкові.

«Харківська міська влада так само потребує рішучого і швидкого оновлення. Тому питання, які стосуються Києва, можуть іти тільки в парі з питаннями, які стосуються Харкова. Тому що і зміна київської міської влади, і зміна харківської міської влади – це є спільне зобов‘язання усієї коаліції демократичних сил. На мою думку, ці питання потребують швидкого вирішення. Але обидва. А не якесь одне, окремо взяте», – зауважив В’ячеслав Кириленко.

Ще у п''ятницю лідери парламентських фракцій попередньо домовилися про те, щоб у вівторок винести на затвердження парламенту програму діяльності уряду.

Крім того, розпочати свою роботу парламент мав із послання Президента до Верховної Ради.

* * * * * * * * * * * Віктор Балога: Вимога БЮТ першочергово розглянути питання про дострокові вибори мера Києва може знову заблокувати роботу парламенту.

За словами голови Секретаріату Президента, намір Блоку Юлії Тимошенко домагатися невідкладного ухвалення Верховною Радою рішення про звільнення Леоніда Черновецького створює «цілком реальний ризик повторення недавнього паралічу в роботі парламенту».

Віктор Балога наполягає, щоб питання влади в Києві «вирішували виключно в юридичній площині, а не з політичних уподобань».

Президент відсторонив Леоніда Черновецького від виконання посадових обов’язків на час проведення перевірки спеціально створеною комісією.

До складу комісії входять представники усіх політичних сил та Секретаріату Президента.

Міжвідомча комісія з проведення розслідування діяльності Леоніда Черновецького оприлюднить свої висновки 29 березня.

У своїй роботі вона використовуватиме лише факти, її висновки базуватимуться на положеннях Конституції і чинного законодавства України. На цьому наголосив, відкриваючи у сьогодні перше засідання Комісії, її голова – віце-прем’єр-міністр Іван Васюник.

«Метою службового розслідування є з’ясування фактів не виконання паном Черновецьким службових обов‘язків; порушення ним Конституції та законів України, не виконання актів Президента України, Кабінету міністрів України, як підстави внесення ним (Президентом) подання щодо звільнення Леоніда Черновецького з посади голови КМДА. Строк проведення службового розслідування 15 днів. На засідання комісії запрошений Київський міський голова Черновецький, та виконувач обов''язків голови Київської міськдержадміністрації А. Голубченко», – зазначив Іван Васюник.

Раніше Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вже висловила недовіру цій комісії. А в неділю на прес-конференції вона заявила, що БЮТ не братиме участі в роботі Верховної Ради доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва.

Лідерка БЮТу нагадала, що в одному з пунктів коаліційної угоди демократичних сил говориться про необхідність ухвалення постанови Верховної Ради про термінове оголошення дострокових виборів мера Києва і міськради столиці.

«Дві демократичні команди домовилися про те, що це рішення буде ухвалене одним із перших. І я вірю в те, що наша демократична коаліція за жодних обставин не порушить свої зобов''язання перед киянами», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона повідомила, що БЮТ вніс до Верховної Ради проект постанови про проведення дострокових виборів мера Києва і міськради через 45 днів після ухвалення цієї постанови.

Тим часом у Партiї регiонiв вбачають за намiрами БЮТ блокувати роботу парламенту побоювання зриву голосування за програму уряду.

Матеріали до теми:

• Битва за Київ загальноукраїнського масштабу • Парламентські плани. У кожного свої • Юлія Тимошенко: БЮТ не братиме участі в роботі Верхівної Ради доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва

• Віктор Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання обов''язків голови Київської міськадміністрації на 15 днів • Усім мерам мер. Що стоїть за намірами усунути Леоніда Черновецького з посади керівника столиці? • Мер Києва проти Прем’єра. За кого Президент?
XS
SM
MD
LG