Доступність посилання

ТОП новини

У Криму в осередку спалаху пташиного грипу здійснили повну утилізацію курей


Представники МНС утилізували усіх 25 тисяч курей у птахівницькому господарстві «Лобзенко» у селі Рівне Красногвардійського району. 17 січня Держкомітет ветмедицини підтвердив факт виявлення високопатогенного грипу птиці (вірус типу А субтипу Н5N1) в цьому господарстві.


Станом на 14:45 суботи представники Міністерства з надзвичайних ситуацій завершили утилізацію усіх 25 тисяч курей у птахівницькому господарстві «Лобзенко» у селі Рівне Красногвардійського району.

17 січня Державний комітет ветеринарної медицини підтвердив факт виявлення високопатогенного грипу птиці (вірус типу А субтипу Н5N1) в цьому господарстві, де в період із 15 по 17 січня було зафіксовано масову загибель птиці.

З метою недопущення поширення можливої вірусної інфекції запровадили карантинні обмеження й установили три зони контролю за ситуацією.

У першій зоні (радіус 5 кілометрів) – вже утилізовано згадану птицю господарства «Лобзенко», взято зразки птиці для лабораторного контролю, проводять карантинні заходи.

В другій зоні (радіус 25 км) проводять контроль за станом птахів у приватних і спеціалізованих господарствах. Заборонено ввіз і вивіз живої птиці, товарних й інкубаційних яєць, продуктів птахівництва і їх реалізацію населенню.

У третій зоні (вся територія Криму) посилили ветеринарний контроль за захворюваністю птиці і заборонили полювання на диких птахів.

Матеріали до теми:

• У Криму виявили високапатогенний пташиний грип

• ПТАШИНИЙ ГРИП: ВАРТО ЗНАТИ!
XS
SM
MD
LG