Доступність посилання

ТОП новини

Фінал Євро-2012 відбудеться в Києві – генеральний секретар УЄФА


Фінал чемпіонату Європи з футболу відбудеться у Києві 1 липня, підтвердив у суботу в Києві генеральний секретар Європейського союзу футбольних асоціацій Джанні Інфантіно.

За його словами, будь-які інші варіанти організатори Євро-2012 не розглядають, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Інфантіно також заявив, що Україна і Польща продемонстрували «значний прогрес» при підготовці до проведення Євро-2012, а незначні недоліки, за словами представника УЄФА, будуть ліквідовані своєчасно.

Про це ж заявив Радіо Свобода віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, нагадавши: «9 травня стадіони у Польщі та Україні, які приймають матчі Євро-2012, передані під управління УЄФА. Керівництво УЄФА задоволено станом стадіонів, підготовкою до матчів турніру. Головне, щоб були задоволені уболівальники, щоб вони бачили не тільки сучасні спортивні арени, але і гарний футбол».

Колесніков також сказав, що транспортна галузь України закінчує підготовку до Євро-2012: із 27 травня між містами, що приймають матчі чемпіонату, курсуватимуть швидкісні потяги Hyundai, учасники та гості чемпіонату зможуть скористатись послугами low-cost авіакомпаній. Колесніков підтвердив, що уряд та жирекція турніру в Україні ведуть переговори з керівниками готельного бізнесу з пропозицією знизити ціни на проживання у готелях на час чемпіонату.

Джанні Інфантіно та Борис Колесніков зустрілися в суботу з журналістами перед фіналом Національного кубку шкільного футболу Євро-2012. Матчі цього турніру приймали всі українські арени чемпіонату Європи; на думку президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, цей турнір популяризує не лише футбол, а і здоровий спосіб життя серед підлітків.

На початку місяця в польській опозиції лунали заклики перенести фінальний матч Євро-2012 із Києва до Варшави через ситуацію навколо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. В УЄФА вже заперечували таку можливість.
XS
SM
MD
LG