Доступність посилання

ТОП новини

У Хмельницькому тисячі людей вимагають від депутатів вийти з Партії регіонів


Кілька тисяч людей беруть участь у мітингу на майдані Незалежності у Хмельницькому. Вони вимагають, щоб позачергова сесія обласної ради, яка розпочалася о 14-й годині, ухвалила звернення до влади із закликом припинити силове протистояння у Києві. Також, як розповідають очевидці, люди вимагають від місцевих депутатів усіх рівнів від Хмельниччини вийти з Партії регіонів.

Учасники мітингу вигукують «Банду геть». Кількість людей на площі збільшується.

Приміщення Хмельницької ОДА та обласної ради обкладене мішками з снігом, бочками з водою та старими автомобільними шинами. Однак вхід до приміщення не заблокований, увійти можуть усі охочі.

На площі є небагато міліціонерів, але вони не втручаються в хід акції.

Учора, 23 січня, депутати Хмельницької міської ради ухвалили рішення, в якому записано вимоги позачергових виборів президента і Верховної Ради, відставки уряду Миколи Азарова й ліквідації спецпідрозділу «Беркут».

«Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне «ручне голосування» у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві, – штовхають країну у прірву громадянської війни», – мовиться у зверненні.

Депутати Хмельницької міськради вимагають: «скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС».

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб 24 січня оголосити у Хмельницькому День жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.
XS
SM
MD
LG