Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані у Києві побилися через балаклави


Масова бійка між Самообороною і учасниками смолоскипової ходи на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

Масова бійка на Майдані у Києві

Масова бійка між представниками «Самооборони» і активістами націоналістичних організацій сталася на майдані Незалежності у Києві. Представники організацій «Патріота України», СНА, С14 та пересічні кияни хотіли вшанувати пам’ять Небесної сотні і пройти смолоскипним маршем по вулиці Інститутській, Грушевського та Михайлівською площею і повернутись до будівлі КМДА, звідки хода й почалась.

Коли колона з двох сотень учасників наблизилась до першої барикади, що розташована на Хрещатику біля вулиці Городецького, то дорогу їм переговорили бійці «Самооборони». Вони вимагали, щоб частина учасників маршу, які були в балаклавах, показали обличчя. Ті відмовились, після чого почалась словесна перепалка.

Після недовгого конфлікту, учасники маршу спробували прорвати шеренгу «самооборонівців». Тоді почалась бійка, в якій взяли участь кілька десятків чоловіків з обох сторін. Учасники використовували палиці, газові балончики, піротехніку. Кілька людей отримали поранення. На місце одразу прибули медики.

У представників «Самооборони» була зброя: автомати та пістолети, але вони їх не використовували. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, частина чоловіків, які блокували колону, були п’яні.

Після сутички сторони почали переговори і колоні таки дозволили пройти Майданом. Учасники ходи далі рухались без балаклав.
XS
SM
MD
LG