Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вирішили спеціально маркувати російську продукцію


Під час акції в центрі Києва, 9 квітня 2014 року
Під час акції в центрі Києва, 9 квітня 2014 року

На бойкот російських товарів спрямоване рішення сьогоднішньої сесії Івано-Франківської обласної ради. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, незабаром російські товари в магазинах матимуть спеціальне маркування і викладатимуться окремо від інших товарів.

З ініціативою розгляду такого питання виступив депутат обласної ради Василь Попович, який під час Революції гідності був керівником штабу національного спротиву. За його словами, треба «донести до громадськості: якщо купуєш чи обслуговуєшся в закладах, які належать російському капіталу, то автоматично фінансуєш російський тероризм в Україні».

У рішенні депутати також вирішили не сприяти гастрольній діяльності музикантів, акторів й інших представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали російську агресію проти України.

Водночас у новому навчальному році в освітніх закладах області планують провести інформаційно-виховні години на тему «Агресія проти України – прояв російського фашизму та шовінізму». В місцевих ЗМІ будуть запроваджені рубрики «Геть російських окупантів!».

Таке рішення підтримала більшість депутатів обласної ради.

Дещо раніше сесія Івано-Франківської міської ради ухвалила рішення про маркування місцевої продукції спеціальним логотипом «Купуємо івано-франківське – даємо роботу івано-франківцям».

XS
SM
MD
LG