Доступність посилання

ТОП новини

Наразі Єврокомісія не розглядає питання відімкнення Росії від системи SWIFT – єврокомісар


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Наразі Європейська комісія в рамках ЄС не розглядає питання відімкнення Росії від банківської системи SWIFT, можливість відімкнення від системи має розглядатися на більш глобальному рівні. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань зони євро та соціального діалогу, екс-прем’єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс.

«Нині Єврокомісія працює над можливими подальшими кроками ЄС, зокрема, санкціями. Але питання відімкнення Росії від системи SWIFT має розглядатися на більш глобальному рівні. Тобто наразі Європейська комісія в рамках ЄС цього питання не розглядає, бо це може здійснюватися лише на більш глобальному рівні», – зазначив він.

«Це питання має розглядатися на міжнародному рівні, оскільки це не може бути рішення Європейського союзу, тобто з нашого боку ми можемо ухвалювати лише ті рішення, які від нас безпосередньо залежать», – додав віце-президент Єврокомісії.

Останнім часом пропонується посилити санкції проти Росії, зокрема у США група сенаторів, представників обох провідних партій, закликала державного секретаря Джона Керрі посилити санкції проти Росії, серед таких заходів сенатори закликають розглянути можливе відімкнення Росії від міжнародної системи банківських розрахунків SWIFT.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що у ЄС серйозно обговорюють можливість відключення Росії від міжнародної банківської системи передачі інформації SWIFT. Якщо буде застосовано відімкнення SWIFT, то на російську економіку очікує колапс переконаний Клімкін.

XS
SM
MD
LG