Доступність посилання

ТОП новини

Шульц: ЄС на шляху до створення безвізового режиму з Україною


Мартін Шульц
Мартін Шульц

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що Україна не повинна бути розчарованою тим, що їй не вдалося отримати чітку дату переходу до безвізового режиму з Європейським союзом вже на Ризькому саміті «Східного партнерства».

Шульц заявив Радіо Свобода, що ЄС перебуває на шляху до надання українцям права безвізових поїздок.

«Ми на шляху до створення безвізового режиму з Україною. А відтак, українці не мають розчаровуватись», – сказав Шульц у кулуарах саміту.

Щодо неотримання Україною європейської перспективи за підсумками саміту в Ризі, то Шульц сказав, що рано чи пізно така перспектива Україні буде надана.

Другий день саміту «Східного партнерства» в Ризі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

«Є чітка більшість в Європейського парламенті щодо цього формулювання про європейську перспективу. І рано чи пізно, але це станеться», – наголосив Шульц.

У проекті Декларації Ризького саміту, яка має бути ухвалена сьогодні, передбачається, що Єврокомісія до кінця року зробить звіт про виконання критеріїв Україною і Грузією, потрібних для переходу до безвізового режиму. Київ і Тбілісі сподіваються на безвізовий режим у 2016 році, але ЄС не бере поки що чітких часових зобов’язань.

На Ризькому саміті в Декларації збираються також засвідчити «європейські прагнення і європейський вибір» України, Молдови і Грузії, але ЄС не готовий зараз пообіцяти європейську перспективу – тобто взяти зобов’язання, що ці три країни «Східного партнерства» будуть членами Євросоюзу в майбутньому.

XS
SM
MD
LG