Доступність посилання

ТОП новини

У школах Дніпропетровська запровадили карантин через грип


У школах Дніпропетровська запровадили карантин і у п’ятницю вже зупинили навчальний процес у 33 класах 12 шкіл міста через високий рівень захворюваності на ГРВІ, поінформували в управлінні освіти міської ради.

В управлінні зазначають, що, згідно з санітарними нормами, на карантин закривають класи, в яких захворіли 15–20% учнів. Рішення про закриття класу на карантин ухвалює директор школи. Зараз виявлені ГРВІ та грип у 300 учнів.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради, загалом епідемічний поріг грипу та ГРВІ в місті не перевищено. З цими захворюваннями зараз шпиталізовано 102 людини.

Із п’ятниці у школах Кривого Рогу запровадили адресний карантин, а у школах Нікополя карантин продовжили до 29 січня, поінформували в тамтешніх міськрадах.

За даними медиків, уже до кінця цього тижня у Дніпропетровській області очікується перевищення епідеміологічного порогу, а до кінця наступного – входження у стан епідемії. Як повідомляв у четвер, 21 січня, начальник СЕС у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв, у регіоні зафіксоване стрімке зростання кількості хворих.

Карантин у навчальних закладах через підвищення захворюваності на грип і ГРВІ запроваджений і в низці інших міст України, зокрема в Києві, Чернівцях, Одесі.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні станом на 22 січня від грипу померли 72 людини.

XS
SM
MD
LG