Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликав Україну стабiлiзувати полiтичну ситуацiю


Європейський Союз привiтав прогрес у розвитку своїх вiдносин iз Україною протягом минулого року i закликав українське керiвництво стабiлiзувати полiтичну ситуацiю в країнi й продовжити курс на полiтичнi та економiчнi реформи. Про це йдеться в комюнiке за пiдсумками 12-го засiдання Ради спiвпрацi Україна-ЄС, що вiдбулося у вiвторок у Брюсселi, і в якому взяла участь Прем''єр-міністр України Юлiя Тимошенко. Рада спiвпрацi також вiдзначила і суттєвий прогрес у роботi над новою поглибленою базовою угодою про спiвпрацю Україна-ЄС i привiтала розпочаті 18 лютого переговори про встановлення зони вiльної торгiвлi мiж Україною і Євросоюзом.


Європейський Союз привiтав прогрес у розвитку своїх вiдносин iз Україною протягом минулого року i закликав українське керiвництво стабiлiзувати полiтичну ситуацiю в країнi й продовжити курс на полiтичнi та економiчнi реформи. Про це йдеться в комюнiке за пiдсумками 12-го засiдання Ради спiвпрацi Україна-ЄС, що вiдбулося у вiвторок у Брюсселi, і в якому взяла участь Прем''єр-міністр України Юлiя Тимошенко.

«ЄС нагадав про ключову важливiсть конституцiйної реформи в Українi, встановлення надiйної системи заборон i противаг мiж головними державними органами й незалежним Конституцiйним Судом, вважаючи це необхiдною основою для полiтичної стабiльностi», – наголошено в комюнiке.

Брюссель порадив Києву звернутися до Венецiанської комiсiї за рекомендацiями щодо вироблення надiйної та збалансованої конституції.

Рада спiвпрацi вiдзначила і суттєвий прогрес у роботi над новою поглибленою базовою угодою про спiвпрацю Україна-ЄС i привiтала розпочаті 18 лютого переговори про встановлення зони вiльної торгiвлi мiж Україною і Євросоюзом.

Також ЄС привiтав Україну iз завершенням процесу вступу до СОТ.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко у Брюсселі наповнювала змістом відносини Україна-ЄС • Київ i Брюссель домовилися продовжити на один рiк План дiй Україна – ЄС, повідомила Юлія Тимошенко • «20 складових прозорості» презентувала у Брюсселі Прем’єр-міністр України • Юлія Тимошенко у Брюсселі прочитала лекцію бізнесменам та політикам • Юлія Тимошенко виключає можливість позачергових виборів Президента в Україні
XS
SM
MD
LG