Доступність посилання

ТОП новини

Парламент ухвалив Закон про Кабінет міністрів України


У першому читанні за законопроект, внесений Президентом Віктором Ющенком, проголосували 246 народних депутатів – членів коаліції і блоку Литвина.


У першому читанні за законопроект, внесений Президентом Віктором Ющенком, проголосували 246 народних депутатів – членів коаліції і блоку Литвина.

Законопроект, внесений Президентом, передбачає, що міністри отримують право самостійно призначати заступників, прем’єр-міністра позбавляють права координувати роботу міністерств та інших органів виконавчої влади, а уряд має виконувати рішення Ради національної безпеки і оборони, схвалені Президентом.

Також парламент затвердив порядок денний на поточний тиждень. Згідно з ним, сьогодні Верховна Рада розглядає питання діяльності міської влади Харкова та Києва.

А на післязавтра запланований розгляд програми діяльності уряду і кадрові питання. Серед них – призначення нових голови СБУ, Фонду держмайна і Антимонопольного комітету.

Раніше БЮТ погодився першочергово розглянути законопроект про Кабінет Міністрів, якщо до сьогоднішнього порядку денного внесуть проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови.

Матеріали до теми:

• Битва за Київ загальноукраїнського масштабу • У вівторок Верховна Рада розгляне усі коаліційні питання – голова фракції БЮТ • Парламентські плани. У кожного свої • Юлія Тимошенко: БЮТ не братиме участі в роботі Верхівної Ради доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва

• Віктор Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання обов''язків голови Київської міськадміністрації на 15 днів • Усім мерам мер. Що стоїть за намірами усунути Леоніда Черновецького з посади керівника столиці? • Мер Києва проти Прем’єра. За кого Президент?
XS
SM
MD
LG