Доступність посилання

ТОП новини

Народного депутата від НУНСу Владислава Каськіва не впустили до Росії


Його затримали сьогодні у московському аеропорту Шереметьєво-2. Як повідомила Радіо Свобода прес-секретар Каськіва Юлія Іванова, наразі немає жодних пояснень причин затримання – лише сказали, що це рішення Федеральної служби безпеки Росії. Приїзд Владислава Каськіва і ще кількох осіб до Москви був пов’язаний із участю у програмі російського телеканалу НТВ «До бар’єра» на тему російсько-українських відносин. Опонентом українців у сьогоднішній передачі мав бути російський політик Володимир Жиріновський. Міністерство закордонних справ України ситуацію поки не коментує.


Його затримали сьогодні у московському аеропорту Шереметьєво-2.

Як повідомила Радіо Свобода прес-секретар Каськіва Юлія Іванова, наразі немає жодних пояснень причин затримання – лише сказали, що це рішення Федеральної служби безпеки Росії.

За її словами, Каськіва провели до зони прикордонної служби, де він мав очікувати на офіційне рішення, а його супроводові запропонували пройти прикордонний контроль. Таким чином, Каськів та інші, хто летів разом із ним, опинилися в різних частинах приміщення аеропорту.

Юлія Іванова повідомила, що приїзд Владислава Каськіва і ще кількох осіб до Москви був пов’язаний виключно з участю у програмі російського телеканалу НТВ «До бар’єра» на тему російсько-українських відносин.

Опонентом українців у сьогоднішній передачі мав бути російський політик Володимир Жиріновський, а секундантами Владислава Каськіва, які також прибули до Москви, мали бути українські журналісти Роман Скрипін і Вахтанг Кіпіані.

Роман Скрипін висловив припущення, що затримання народного депутата від «Нашої України – Народної самооборони» Владислава Каськіва пов’язане з існуванням так званих «чорних списків», тобто переліку українських діячів, яких Росія не хоче впускати на свою територію.

Водночас міліція у Шереметьєво заперечує інформацію про затримання Каськіва, повідомляє російське інтернет-видання «Газета.Ru» з посиланням на лінійний відділ управління внутрішніх справ аеропорту.

За твердженням міліції, «ані сьогодні, ані в останні дні затримань не проводили».

При цьому у відділі міліції зазначили, що без її участі затримання проводити заборонено.

На другому терміналі аеропорту Шереметьєво виданню також повідомили, що нікого не затримували.

Міністерство закордонних справ України ситуацію поки не коментує.

Владислав Каськів і журналісти повернулися літаком до України.

Матеріали до теми:

• Юрій Лужков далі заявляє, що Росія «повинна підтвердити статус Севастополя як російського міста» • СБУ заборонила мерові Москви Юрієві Лужкову в’їзд до України. А Затуліна попередили • Юрій Лужков попри попередження СБУ знову заявив у Севастополі, що питання про належність міста не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією • Про «тіньові гроші» Лужкова у Севастополі
XS
SM
MD
LG