Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Президент, уряд і коаліція спроможні працювати спільно


Це продемонструвало сьогоднішнє голосування в парламенті, заявила Прем’єр-міністр під час селекторної наради з керівництвом областей. Раніше сьогодні Верховна Рада затвердила зміни й доповнення до бюджету, які відразу в сесійній залі підписав Віктор Ющенко, а потім ухвалила Держпрограму приватизації у першому читанні.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» Верховна Рада ухвалила минулого місяця, проте Президент ветував його, вимагаючи внести зміни до статей про продаж і оренду землі.

Цей закон формує дохідну частину державного бюджету.

Президент подякував Верховній Раді за врахування його пропозицій при ухваленні цього закону.

Голова держави закликав політичні сили не робити трагедії з того, що Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення закону, які стосуються наповнення дохідної частини бюджету.

«Конституційний Cуд сказав Верховній Раді, Президентові, що всі закони, які прийняті в цій країні, потрібно виконувати. А у нас соціальних законів сформовано на 75 мільярдів. Приймається бюджет, приймається 30 мільярдів для фінансування. Вибачте, а 40 мільярдів хто буде фінансувати? Якщо ми не в змозі виконати закон, його треба або змінити, або скасувати. Скажіть, будь ласка, хіба не цього порядку ми чекали, можливо, більше як десяток років? Тому що кожен, хто пропонує нову соціальну ініціативу, хоче бути у країні новим Дідом Морозом», – заявив Віктор Ющенко.

Раніше Конституційний Суд України визнав неконституційними норми Закону «Про Державний бюджет України на 2008 рік», якими звужуються або ліквідуються пільги й соціальні гарантії для громадян країни.

*******

Парламент ухвалив у першому читанні Держпрограму приватизації.

За це проголосували 227 депутатів із 448, зареєстрованих у сесійній залі.

Програма визначає стратегії та умови приватизації державного майна на 2008–2012 роки.

Пріоритетами приватизації, зокрема, є залучення покупців, які мають довгострокові інтереси у розвитку підприємств, продаж малих і дрібних пакетів акцій, об’єктів незавершеного будівництва, продаж збиткових і малоприбуткових підприємств під зобов’язання покупця фінансово оздоровити такі підприємства.

Держпрограма передбачає, що на період 2008–2012 років до приватизації включатимуть ті об’єкти, підпорядкування яких державній власності не ефективне і потребує значних додаткових державних витрат на їх утримання.

При цьому приватизація об’єктів стратегічних галузей економіки здійснюватиметься з урахуванням затверджених Кабміном програм розвитку таких галузей.

Раніше Президент Віктор Ющенко заборонив Кабмінові здійснювати приватизацію стратегічно важливих для економіки й безпеки країни підприємств до затвердження держпрограми приватизації.

*******

Сьогодні у Верховній Раді також склали присягу судді Конституційного Суду Сергій Вдовиченко, Юрій Нікітін та Юрій Баулін.

Їх призначив на ці посади Президент.

Наприкінці травня Президент просив Верховну Раду внести до порядку денного 3 червня прийняття присяги суддями Конституційного Суду.

Верховна Рада неодноразово блокувала прийняття цієї присяги.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG