Доступність посилання

ТОП новини

Триває цілодобове чергування БЮТ у парламенті


Блок Юлії Тимошенко продовжує цілодобове чергування у приміщенні Верховної Ради. У четвер бютівці вже третій раз поспіль блокували трибуну з вимогою розгляду змін до державного бюджету. А представники опозиції продовжують наполягати, що насамперед потрібно заслухати звіт уряду.

Вранці спікер заблокованого парламенту Арсеній Яценюк відкрив засідання, щоб, як він висловився, раніше терміну не розпустили Верховну Раду. Він також зазначив, що профільний комітет узгоджує зміни до бюджету, і коли буде погоджений проект документа, засідання продовжиться.

До 16-ї години депутати блукали кулуарами парламенту, більшість розійшлися у власних справах, а трибуну продовжували блокувати від 3-х до 10-ти активістів БЮТ.

А о 16-й годині Арсеній Яценюк закрив ранкове засідання, відкрив вечірнє і одразу ж його закрив.

Голова Верховної Ради знову запросив керівників фракцій на нараду в п’ятницю.

«На порядку денному — як проголосувати бюджет, як тимчасово законсервувати політичну кризу і як закрити сесію Верховної Ради», – оголосив спікер.

Регіонали наполягають на звіті уряду

Арсеній Яценюк при цьому додав, що Партія регіонів не знімає з порядку денного питання резолюції щодо недовіри уряду.

Це підтвердив і регіонал Іван Попеску: «Як ми можемо затверджувати бюджет, якщо ми не знаємо, як виконувався цей бюджет. Це позиція Партії регіонів і вона не змінюється. Ми згодні голосувати за бюджет, ми вимагаємо голосувати за бюджет, ми вимагаємо продовження роботи Верховної Ради до прийняття бюджету, але перед тим уряд повинен звітувати», – зазначив Іван Попеску.

БЮТ сподівається на плідну роботу

Попри всі ці радикальні заяви представник БЮТу Олег Білорус сподівається, що завтра засідання відбудеться.
«Думаю, що регіони, не знімаючи свого питання, не заперечуватимуть, якщо коаліція, за участі деяких інших фракцій прийме ці зміни, поправки і доповнення до державного бюджету України», – каже він.

А доки регіонали і б’ютівці сперечаються, що має бути раніше — державний бюджет чи звіт уряду, Президент Віктор Ющенко вніс до парламенту свій законопроект про зміни до державного бюджету.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG