Доступність посилання

ТОП новини

Парламент знову не працював


Переговори не дали результатів, і Верховна Рада у середу знову не працювала. Вимоги сторін не змінилися: опозиція наполягає на звіті уряду, а коаліція на ухваленні бюджету. На підтримку своїх вимог представники БЮТ продовжують блокувати трибуну.

Перспективи парламентської роботи дуже туманні, зазначив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, закриваючи засідання, яке, фактично, так і не відбулося. Проте він запевнив, що діалог не зупинятиме і окремо зустрічатиметься з кожним керівником фракції, щоб хоча б у більш-менш «достойний спосіб» завершити сесію.

Не втрачає надію, що Верховна Рада запрацює, і Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Після засідання уряду вона заявила: «Я залишаюся оптимістом, що все ж таки у Верховній Раді знайдуться крім політиканів, ще й державні діячі, які будуть думати про країну».

НУНС має свій рецепт

Має свій рецепт виходу з парламентської кризи і блок «Наша Україна – Народна самооборона». Його на брифінгу оприлюднив голова фракції В’ячеслав Кириленко.

«Наш рецепт є простий. Ми вважаємо, що оскільки вже підготовлений закон про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік, парламент зобов’язаний цього тижня його проголосувати. Відразу зазначу, що «Нашу Україну» далеко не всі норми цього законопроекту влаштовують. Ми працюватимемо над тим, щоб ці пропозиції були враховані і парламент схвалив, у тому числі і за нашої участі, бюджет у цілому», – зазначив голова фракції НУНС.

Опозиція своїх вимог не міняє

Опозиція наполягає на першочерговому звіті уряду, а потім вже голосуванні змін до бюджету. Про це з парламентської трибуни заявив Олександр Єфремов. Він додав, що Партія регіонів навіть готова залишити зал, щоб не заважати коаліції голосувати за бюджет. Інший регіонал, Валентин Ландик, вважає це недоречним, але й перспектив роботи парламенту не бачить.

« Бюджет – це серйозний документ, і він повинен бути. Але сьогодні ж вони самі його блокують. БЮТ. Вони не хочуть приймати бюджет, чи чого вони його блокують Хай би приймали його, а вони не хочуть його приймати. Я не бачу, не бачу другого вирішення, як Яценюк закриє засідання, а тоді восени зустрінемося», – сказав Валентин Ландик.

Президент Віктор Ющенко вважає неможливим для Верховної Ради йти на канікули без змін до державного бюджету. Він заявив журналістам, що парламент має продовжити роботу ще на тиждень.

Для ухвалення рішень у народних депутатів залишився один день.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG