Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді вже два проекти змін до держбюджету


Із нульовим результатом завершився четвертий день останнього пленарного тижня. Верховна Рада у четвер не розглянула і не ухвалила жодного законопроекту. Однак, за словами спікера Арсенія Яценюка, трьома парламентськими фракціями «вже узгоджені бюджетні пропозиції і бюджетний комітет готовий ухвалити рішення».

Як тільки таке рішення з'явиться, «навіть о 2-й годині ночі», Голова Верховної Ради пообіцяв роздати його депутатам для ознайомлення.

Народні депутати від БЮТ від вівторка блокують президію і трибуну Верховної Ради, вимагаючи поставити першим на голосування законопроект щодо внесення змін до державного бюджету.

Між тим лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що регоінали підтримають зміни до державного бюджету, якщо будуть враховані їхні пропозиції.

У другій половині дня Президент України вніс на розгляд Верховної Ради свій проект закону про внесення змін до державного бюджету.

Причини такого кроку Віктор Ющенко пояснив тим, що «положення урядового законопроекту про внесення змін до бюджету несуть у собі низку ризиків» і не враховують пропозицій Глави держави.

Зокрема, урядом закладається прогноз інфляції на рік на рівні 15,9%, у той час як уже за 6 місяців цей показник сягнув 15,5%.

За внесення змін до державного бюджету на цей рік не голосуватиме Блок Литвина. За словами лідера блоку Володимира Литвина, коаліція має продемонструвати, що у неї вистачає голосів.

Саме для цього Блок Литвина пропонує ухвалити на завтрашньому засіданні постанову про те, що звіт уряду буде заслуховуватись у вересні або жовтні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG