Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура звинувачує Жванію у протидії розслідуванню


Генпрокуратура України заявляє про «провокаційну протидію» народного депутата Давида Жванії розслідуванню справи щодо отруєння Віктора Ющенка.

У відповідній заяві відомства йдеться про те, що Жванія сьогодні 23 липня, на початку допиту, куди його викликали як свідка, «коли йому поставили запитання про анкетні дані, відповідно до вимог ч. 1 ст. 85 та ч. 4 ст. 167 КПК України, безпричинно, зловживаючи статусом народного депутата України, самовільно залишив приміщення кабінету слідчого».

Генеральна прокуратура України розцінює такі дії Давида Жванії, як «прояв відвертої неповаги до правосуддя та законів держави і вбачає у його поведінці спроби у будь-який спосіб перешкодити розслідуванню даної кримінальної справи».

Натомість депутат від НУНС Давид Жванія відкидає ці звинувачення, а свій вчинок пояснює тим, «що його питали не про те».

Також Жванія назвав «шоу» те, що у вівторок Президент України чотири з половиною години давав свідчення у Генпрокуратурі у справі свого отруєння.

Давид Жванія стверджує, що вже давно рекомендував Ющенку завершити цю справу, оскільки вона не має судової перспективи.

Справа тягнеться від того часу, як під час президентської виборчої кампанії 2004 року Віктор Ющенко відчув себе погано після вечері на дачі тодішнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Посередником в організації цієї зустрічі був Давид Жванія.

10 вересня 2004 року Ющенко був госпіталізований у віденську клініку «Рудольфінерхаус». Лікарі цієї медустанови заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації.

Тепер Давид Жванія стверджує, що Ющенко не був отруєний, а його примусили заявити про це деякі члени виборчого штабу.

(Прага – Київ)
XS
SM
MD
LG