Доступність посилання

ТОП новини

«Росія не мала іншого вибору з огляду на її геополітичну стратегію» – Лопата


Колишній начальник Генштабу Збройних Сил України Анатолій Лопата в ефірі Радіо Свобода заявив: «Росія повністю програла Балкани, колишню Югославію і сьогодні вона хоче довести спроможність діяти адекватно своїм військовим вподобанням. Це була єдина можливість продемонструвати силу. Грузія — слабка держава, і проти слабкої держави Росія продемонструвала свою силу».

За його словами, «в деякій мірі, бойові конфлікти були спровоковані президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі».

А вже заступник голови Спілки офіцерів України, капітан 1-го рангу у відставці Євген Лупаков зазначив: «Росія зацікавлена у цій війні. Росія чекала цього вторгнення, не приховуючи цього. Без війни Росія не зможе жити. Якби не було війни, їм би довелось підривати свої будинки».

«Виграло керівництво і Росії, і Грузії – для Росії не прийшлось підривати свої будинки, а Грузія вирішила питання опозиції. Ті проблеми, які існували в Грузії до того, вирішені. Сьогодні всі грузини світу об’єдналися», – зауважив Євген Лупаков і додав: «У цій війні, передусім, програли люди, які постраждали в результаті окупації Росією».

«Цивілізований світ натиснув на Росію, яка змушена була обіцяти вивести свої війська», – наголосив в ефірі Радіо Свобода Євген Лупаков.

Він зауважив, що «Грузія не збиралася воювати з Росією. Як тільки були введені російські війська, Саакашвілі негайно дав команду припинити бойові дії».

«Україна і Грузія показали світові, хто така Росія і питання прийняття нас до НАТО відкладати не можна, і світ це побачив. Ненадання нам ПДЧ – це була велика помилка», – додав Євген Лупаков.

Колишній начальник Генштабу Збройних сил України Анатолій Лопата вважає, що «єдиний позитив для Саакашвілі – шанс для Грузії співпрацювати з керівництвом і Осетії, і Абхазії без Росії».

«Грузія могла б не піддаватися на цю провокацію. Вони повинні були заявити, що сьогодні провокують Грузію до застосування сили, але цього не зробили», – зазначив Анатолій Лопата.

Із ним не погодився Євген Лупаков: «У цій ситуації діватися було нікуди. Саакашвілі був змушений навести порядок на своїй території, яка йому не підконтрольна».

«Я вважаю, що бій програла Грузія, а війну – Росія», – зауважив Євген Лупаков.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG