Доступність посилання

ТОП новини

Депутати цього тижня ухвалюватимуть закони


Київ – Верховна Рада України цього тижня працюватиме в пленарному режимі. У понеділок на погоджувальній раді народні депутати вирішуватимуть, які питання розглядати.

Раніше парламентарії планували цей тиждень присвятити роботі з виборцями. Але у п’ятницю ухвалили постанову про зміну календарного плану.

Депутат з фракції БЮТ Святослав Олійник вважає, що цей тиждень буде плідним: «Сьогодні всі розуміють, що як би там не було з коаліціями, але поки Верховна Рада працює ефективно, цим треба користуватися, і ухвалювати ті закони, які роками не ухвалювалися через політичні сварки. Сьогодні сварок нема, питання знято, Верховна Рада працює, тому і вирішили, щоб буде більше пленарних тижнів».

НУ-НС не очікує нічого доброго

Не така оптимістична колишня колега Святослава Олійника по демократичній коаліції, представниця «Нашої України – Народної Самооборони» Ольга Герасим’юк: «Проголосували, що буде праця півдня, півдня не зрозуміло що. Це все лукавство, на мій погляд. Ми цього тижня мали їхати до виборців. Це достатньо важлива ділянка роботи з людьми. У зв’язку з цим голосуванням ми цього не зможемо зробити. Все, що там голосується, голосується проти національних інтересів. Партія регіонів і БЮТ продовжують роботу в своїй новій коаліції, і нам там немає чого робити. Порядок денний формується без врахування думки нашої фракції. Тому цього тижня я не очікую нічого доброго».

На відміну від Ольги Герасим’юк регіонал Василь Горбаль вірить, що робота парламенту буде ефективною і надовго: «Я переконаний, що робота буде плідною, тому що насправді мене тішить, що робота стала більш ефективною. Хоча я розумію, коли в такому швидкому режимі ухвалюють законопроекти. То це дещо впливає на їх якість. Але парламент почав працювати. Нехай і внаслідок політичної кризи. Тому хочеться вірити, що робота буде ефективною і надовго».

А як довго працюватиме цей парламент, вирішуватиме Президент України. За повідомленням його прес-служби, Віктор Ющенко заявив, що сприйме коаліцію Партії регіонів, БЮТ і комуністів та нагадав, що на її створення Конституція відводить 30 днів. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк оголосив про розпад «Демократичної коаліції» 16 вересня.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG