Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не знайшла ознак зради в діях Тимошенко


У діях Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та окремих службових осіб Кабінету Міністрів не виявлено ознак протиправної діяльності на шкоду національним інтересам України.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, про це йдеться в листі-відповіді заступника Генерального прокурора Віталія Щоткіна на адресу народного депутата від БЮТ Святослава Олійника, який просив надати інформацію щодо перевірки звинувачень, озвучених представником Секретаріату Президента.

«Наразі не отримано достатньої інформації про конкретні кримінально переслідувані порушення закону, завдану ними шкоду та винних у цьому службових осіб Кабінету Міністрів України», – йдеться у листі Генпрокуратури.

У відомстві повідомили, що Служба безпеки у липні-вересні цього року проводила відповідну перевірку за зверненням Секретаріату Президента. Також СБУ зверталася до Генпрокуратури із пропозицією щодо проведення спільної перевірки.

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що «законодавством не заборонено висловлювати критику з приводу вчинення Прем’єр-міністром України певних дій та його діяльності».

У серпні заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський звинуватив Прем’єра Юлію Тимошенко в державній зраді. Відповідні матеріали Секретаріат передав правоохоронцям.

********
Тим часом Служба безпеки України повідомила, що передала в Генеральну прокуратуру матеріали для порушення кримінальної справи щодо народного депутата від «Нашої України – Народної самооборони» Геннадія Москаля.

«СБУ не тільки задокументувала, але й передала в Генпрокуратуру для порушення кримінальної справи всі матеріали, пов'язані з корупційними діями саме цього депутата», – повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, в перебігу дослідчої перевірки відомство виявило дії Москаля, пов'язані з порушенням закону про статус ветеранів війни, зокрема з незаконною видачею документів і наданням статусу ветеранів війни чиновникам, які не мають ніякого стосунку до воєнних дій.

У такий спосіб, заявив Наливайченко, зазначені чиновники отримували право на пільги, які мають ветерани війни.

Керівник СБУ зазначив, що небезпека таких дій з боку депутата полягає в тому, що він є першим заступником голови парламентського Комітету боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

У відповідь Геннадій Москаль заявив, що позиватиметься до Валентина Наливайченка через звинувачення в корупції.

За його словами, матеріали, про які говорить керівник СБУ, вже давно були в Генеральній прокуратурі, і «вона однозначно відмовила в порушенні кримінальної справи».

«Що ж стосується закидів щодо надання статусу учасників бойових дій, то хочу нагадати, що цей статус, згідно з законом, надають військові комісаріати», – заявив депутат.

Минулого тижня Наливайченко заявляв, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угруповань, які займаються контрабандою, входять до складу парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Проте керівник СБУ не з’явився на засідання цього комітету, де розглядали питання про оголошені ним дані.

Геннадій Москаль назвав інформацію про причетність депутатів до організованих злочинних угруповань провокацією СБУ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG