Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: Прийнятний будь-який формат коаліції


На даний час прийнятною є будь-яка коаліція в парламенті, заявив заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський. При цьому, за його словами, політичні сили (Блок Юлії Тимошенко, «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Литвина), які підтримали президентський антикризовий законопроект, можуть і повинні розглядатися як партнери по більшості. А Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступив за підписання угоди про тимчасову взаємодію між Президентом Віктором Ющенком, Кабінетом Міністрів і фракціями Верховної Ради.

Заступник голови Секретаріату наголосив, що тривалість роботи такого формату коаліції залежить від багатьох причин, зокрема, від бажання її учасників іти на компроміси.

«Президент України чітко розставив пріоритети: усі зусилля мають бути сконцентровані на подоланні кризових явищ в економіці. Виключно у такій логіці слід розглядати рішення про відтермінування виборів. На жаль, за час із 20 жовтня парламентські сили не змогли ухвалити комплекс антикризових економічних законопроектів: два тижні бездіяльності і лише 1 день результативної роботи. Політики ніяк не можуть зрозуміти, що вихваляння на тему «це ми зупинили вибори» безглузде у ситуації, коли виборчий процес уже призупинений главою держави», – сказав Кислинський.

Минулого місяця Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала парламентські сили створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи.

За створення більшості з усіх фракцій виступив і депутат-регіонал Юрій Бойко.

Натомість Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає це нереальним.

Яценюк: Президент, уряд і парламент мають підписати угоду про співпрацю


Голова Верховної Ради виступає за підписання угоди про тимчасову взаємодію між Президентом Віктором Ющенком, Кабінетом Міністрів і фракціями Верховної Ради.

Як заявив Арсеній Яценюк на засіданні погоджувальної ради парламенту, підписання такої угоди необхідне у зв’язку з нерозв’язаністю питання про існування коаліції і невизначеністю з проведенням позачергових парламентських виборів.

Тому він пропонує політикам об’єднатися для вирішення державних проблем в умовах політичної кризи.

Президент Віктор Ющенко розпустив парламент і призначив позачергові вибори Ради на 7 грудня, а згодом зупинив чинність свого указу про розпуск парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG