Доступність посилання

ТОП новини

Уряд підготує антикризові заходи для всієї економіки


Кабінет Міністрів має намір підготувати антикризові законопроекти для кожної галузі економіки, повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. А Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує Кабінетові Міністрів розробити новий урядово-парламентський пакет антикризових законопроектів.

«Усі можливості Кабміну буде спрямовано на те, щоб і в уряді, і у Верховній Раді було об’єднано зусилля й ми могли по кожній галузі прийняти ключовий законопроект про запобігання кризовим явищам у кожній конкретній галузі», – заявила Тимошенко сьогодні на позачерговому засіданні уряду.


За її словами, для розробки галузевих антикризових законопроектів створюватимуться «спеціальні команди» за участю депутатів, членів уряду та учасників галузевих ринків.


На думку Прем’єр-міністра, після перших заходів зі стабілізації банківського сектору та фінансового ринку України аналогічних антикризових заходів потребують практично всі галузі реальної економіки.


«Сьогодні Україна втягнута в усі світові фінансові процеси, які виглядають доволі песимістично. Ми бачимо стагнацію як на фінансовому ринку, так і в секторі реальної економіки в усіх країнах світу», – додала Тимошенко.


Спікер пропонує розробити антикризовий пакет-2

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує Кабінетові Міністрів розробити новий урядово-парламентський пакет антикризових законопроектів.


«Сьогодні я звернувся до Прем’єр-міністра України із пропозицією про формування антикризового пакета-2 із 12 пунктів, які пропонується урядові додати до його антикризової програми», – заявив спікер на засіданні погоджувальної ради парламенту.


За його словами, Кабмін активно працює разом з Національним банком із розробки антикризових заходів.


Яценюк висловив упевненість, що уряд разом із Верховною Радою в найкоротший термін розроблять відповідні законопроекти й внесуть їх на розгляд парламенту.


31 жовтня Верховна Рада схвалила першочергові антикризові заходи, а 3 листопада Президент Віктор Ющенко їх затвердив.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG