Доступність посилання

ТОП новини

Росія запевняє, що її солдати не стріляли в кортеж президентів


Москва спростовує твердження Тбілісі про обстріл російськими військовими кортежу з президентами Грузії та Польщі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав цей інцидент провокацією з грузинської сторони. За його словами, президент Грузії запросив до Тбілісі президента іншої країни і повіз його до іншої держави.

За даними Тбілісі, учора неподалік від Південної Осетії кортеж із Міхеїлом Саакашвілі та Лехом Качинським обстріляли з блокпосту, на якому перебували російські та південно осетинські солдати. Потерпілих немає.

Російські військові заперечують, що стріляли. Південно- осетинська влада стверджує, що декілька автомобілів із кортежу намагалися прорватися через загорожу. Їх не пропустили, проте ніякої стрілянини не було.


***

Президент Грузії звинуватив російських військових в обстрілі кортежу, в якому він їхав разом із президентом Польщі Лехом Качинським.

Інцидент стався в неділю неподалік кордону з Південною Осетією. Президенти їхали у табір грузинських біженців.

Офіційний представник канцелярії глави Польщі Міхал Камінський, який у складі офіційної делегації перебував у колоні автомобілів, розповів журналістам: «Коли ми доїхали до російського патруля, з їхньої сторони пролунали постріли. Було як мінімум три серії пострілів із карабінів».

«Це були напевно постріли з російської сторони, але не можу однозначно стверджувати, чи були ці постріли у повітря, чи в наш бік», – додав міністр.

Представник президента Грузії заявила, що постріли були здійснені з блокпоста поблизу селища Ахалґорі. На цьому блокпості знаходяться російські і південноосетинські військові. Ніхто не постраждав.

Президент Польщі в неділю, 23 листопада, прибув до Грузії для участі в урочистостях, присвячених 5-й річниці «Революції троянд».

Безпосередньо з тбіліського аеропорту Лех Качинський вирушив до табору біженців, які постраждали під час серпневого військового конфлікту на Кавказі.

Інцидент було зафіксовано знімальними групами, які супроводжували в поїздці главу Польщі, повідомляє агентство «Новости-Грузия».

В цілях безпеки програма візиту президента Польщі була змінена і було ухвалено рішення про повернення до Тбілісі.

Штаб російських сил і міністерство оборони самопроголошеної Південної Осетії заявили, що не причетні до інциденту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG