Доступність посилання

ТОП новини

Українці все менше довіряють владі (огляд преси)


Київ – 82% українців запевнюють, що за останні пару місяців їхні гаманці помітно схудли. А відтак зменшилася довіра і до політичних лідерів країни. Про це засвідчують результати соціологічних досліджень, з якими знайомить читачів «Газета 24».

«Газета 24» інформує, що більшість українців відчули на собі наслідки економічної кризи через стрімке підвищення цін, невиплату зарплати і проблеми з банківськими кредитами. Докладніше про це мовиться в статті «Рейтинги політиків падають услід за гривнею».

У цьому ж числі «Газета 24» пише, що часто повторюване в новинах слово «криза» і падіння курсу гривні змушують українців масово закуповувати олію, крупи і цукор. Дивно, що супермаркети при цьому показують зменшення обсягів продажу. Продавці кажуть, що це є відображенням нової тенденції: українці знову вчаться заощаджувати на купівлі продуктів. Люди стали відмовляти собі у шинці, маслинах, італійських макаронах і дорогому сирі. Тепер в раціоні українців їх замінюють гречка, картопля і яйця. Про це стверджується в статті «Криза з’їла маслини і гарний сир».

Останнім часом можна почути твердження експертів, що вільна торгівля землею стане основою для фінансового відродження України. Що селяни, одержавши в особисту власність земельні наділи, заведуть на них сучасне сільське господарство. А це, в свою чергу, підштовхне розвиток вітчизняної промисловості. У ці прогнози зовсім не вірить дописувач газети «Голос України». З його аргументами можна ознайомитись в публікації «Зупинитися на шляху в безодню».

Газета «Діло» пише, що кількість іноземних студентів в Україні щорічно збільшується на 10%. На сьогодні, за даними Міністерства освіти, в українських вищих навчальних закладах 40 тисяч студентів-іноземців. Вартість навчання на стаціонарі для них – від 2 до 4 тисяч доларів. А це і валюта для країни, і прибутки для навчальних закладів. Зацікавленість вишів у залученні іноземних студентів пояснюється ще й тим, що кількість українців, готових платити за контрактне навчання, за останні два роки суттєво зменшилася. Скажімо, лише цього навчального року на перший курс зарахували на 128 тисяч контрактників менше, аніж торік.

Коли у харчів закінчується термін зберігання, власники магазинів повинні їх утилізувати. Однак, як стверджує «Нова газета», багато хто цього робити і не збирається. Адже морочити собі голову і кудись прилаштовувати «неліквід» накладно. Знечно вигідніше просто подовжити йому життя. Та ще й непогано на цьому заробити. Про те, як не стати обдуреним і не купити застарілі продукти, читайте в статті «Другу свіжість товарів торгівля легко перетворює на першу!».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG