Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада хоче провести спецзасідання


У вівторок, 9 грудня, заплановано провести спеціальне засідання Верховної Ради, на яке будуть запрошені Президент Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Відповідну пропозицію вніс перший заступник голови Ради Олександр Лавринович за результатами наради лідерів фракцій. Її підтримали 353 депутати за необхідних 226.

Сьогоднішнє пленарне засідання Верховної Ради закрили, але наступного тижня народні депутати працюватимуть у пленарному режимі.

За внесення відповідних змін до календарного плану роботи парламенту проголосували 303 народні депутати із 435 зареєстрованих у сесійній залі.

Таким чином, парламент вніс зміни до календарного плану роботи своєї 3-ї сесії, а також вирішив працювати в комітетах і фракціях сьогодні і завтра.

Як зазначив головуючий на засіданні перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович, бажано було б, щоб парламентські комітети до наступного тижня підготували для розгляду пакет антикризових законопроектів, щоб парламент зміг їх ухвалити.

Олександр Лавринович заявив також, що сьогодні на Погоджувальній раді лідери фракцій повідомили про те, що ще не завершені консультації щодо обрання Голови Верховної Ради.

Як заявила журналістам народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман, фракція Партії регіонів готова йти на компроміси: «Треба обрати спікера, і ми в цьому переконані і будемо йти на компроміси для того, щоб парламент працював».

За її словами, якщо лідери погодяться розпочинати сьогодні офіційні переговори, то у вівторок може бути обраний Голова Верховної Ради.

А народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко висловив впевненість, що якщо наступного вівторка не буде сформована якась коаліція, то найближчим часом відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради.

Сергій Міщенко також зазначив, що єдина політична сила, яка сьогодні пропонує БЮТ сформувати коаліцію, – це Партія регіонів. Однак, за його словами, ймовірність сформування коаліції до наступного вівторка дуже невелика.

А член фракції Блоку Юлії Тимошенко Валерій Писаренко допускає створення в парламенті коаліції фракцій БЮТ і Партії регіонів. За його словами, сьогодні активну участь у створенні коаліції беруть дві політичні сили: БЮТ і Партія регіонів. Водночас він не виключив, що до такої можливої коаліції можуть приєднатися і народні депутати інших парламентських фракцій.
XS
SM
MD
LG