Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: Угоду про коаліцію підпишуть сьогодні


Угода про створення коаліції між БЮТ, «Нашою Україною – Народною самообороною» та блоком Литвина – готова, узгоджена трьома фракціями і буде підписана сьогодні, повідомив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, в документі немає суперечливих питань, зокрема, щодо базування Чорноморського флоту Росії на території України, визнання Голодомору геноцидом, надання офіційного статусу воїнам ОУН-УПА.

Кожем’якін повідомив, що угоду підпишуть керівники фракцій: від БЮТ – лідер фракції Іван Кириленко, від Блоку Литвина – спікер Володимир Литвин, від НУНС – заступник лідера фракції Борис Тарасюк.

Водночас ще один заступник голови фракції НУНС Роман Зварич після зустрічі з Президентом заявив, що Віктор Ющенко сумнівається в можливості створення коаліції в складі БЮТ, НУНС та блоку Литвина.

А Борис Тарасюк повідомив, що станом на понеділок 37 депутатів від НУНС виступають за підписання такої угоди: «Більшість (депутатів від НУНС), яку я наразі представляю, прийняла рішення вже про затвердження угоди і надала мені повноваження підписати цю угоду сьогодні».

********
Володимир Литвин обіцяє оприлюднити документи щодо створення коаліції на сайті парламенту

Спікер парламенту заявив, що дасть доручення працівникам апарату парламенту оприлюднити на офіційному сайті Верховної Ради документи, що стосуються створення «коаліції трьох».

Про це Голова Верховної Ради сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту у відповідь на прохання представника «Нашої України – Народної самооборони» Романа Зварича.

Нунсівець закликав оприлюднити документи, на підставі яких голова парламенту зробив повідомлення про створення коаліції БЮТ, НУНС та блоку Литвина, оскільки, на думку депутата, виникають сумніви щодо юридичного її оформлення.

Натомість спікер зазначив: для того, щоб Верховна Рада працювала, неважливо, чи існує коаліція.

9 грудня народні депутати обрали Володимира Литвина головою парламенту. Після цього він оголосив про створення коаліції в складі фракцій «Наша Україна – Народна самооборона», БЮТ і блоку Литвина.

Ввечері того ж дня прес-служба НУНС заявила, що не схвалювала тексту коаліційної угоди і що його, без узгодження з фракцією, підписав заступник голови фракції НУНС Борис Тарасюк.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG