Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни щедрували біля російського консульства


Наметове містечко біля генерального консульства Росії у Львові
Наметове містечко біля генерального консульства Росії у Львові

Львів – «Чи знаєш, сусіде, що таке щедрівка?» Мистецька акція під такою назвою відбувається у Львові біля приміщення генерального консульства Росії. У ній беруть участь місцеві політики, громадські діячі, митці і пересічні львів’яни.

4-ий день у Львові триває безстрокова акція протесту щодо газової політики Росії. У наметовому містечку цілодобове чергування, а на Водохреще львів’яни разом заколядували працівникам російського консульства.
Там, де є молодь, парафіяни, там присутній і священик, зауважив в коментарі Радіо Свобода отець УГКЦ Орест Фредина, який разом з іншими духовними особами відправив молебень біля приміщення російського консульства. «Це моя земля, моя держава, майбутнє наших дітей, – каже він. – Мені не байдуже, що відбувається у нас в Україні. Це не політична, а здорова, нормальна, мирна акція. Церква була завжди серцем народу. Після Майдану у Києві сповнилась Євангельська дійсність. Поки ми спали, ворог насіяв кукіль і насіяв так багато, що ми перестали бачити один одного, бо думали, що нам усі в чомусь винні. А так бути щасливим не можна. Тільки, коли багато працюєш, бур’яну стає менше», – заявив Орест Фредина.
Давайте газ!
Наметове містечко стоятиме у Львові доти, доки Росія не відновить газопостачання до Європи та України, заявив координатор акції Андрій Корнат: «Стоятиме до тих пір, поки не будуть виконані умови, які необхідні, щоб були дотримані інтереси громадян України та Європи».
До учасників акції ніхто із працівників консульства не вийшов і не скуштував куті. Водночас у перший день протесту генеральний консул Росії у Львові Євген Гузєєв попросив правоохоронців забезпечити порядок біля приміщення дипломатичної установи і посилити охорону.

(Львів - Прага - Київ)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG