Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатами на Патріарха РПЦ обрані митрополити Кирило, Климент і Філарет


Архівна фотографія, 22 січня 2008 р. Тодійшній Президент Росії Володимир Путін, перший віце-прем’єр-міністр Дмитро Медведєв і Патріарх РПЦ Алексій Другий
Архівна фотографія, 22 січня 2008 р. Тодійшній Президент Росії Володимир Путін, перший віце-прем’єр-міністр Дмитро Медведєв і Патріарх РПЦ Алексій Другий
У неділю в Москві на Архієрейському собору Російської православної церкви кандидатами на Патріарший престол РПЦ обрані три митрополити: Місцеблюститель Патріаршого престолу митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, Митрополит Калузький і Боровський Климент та Митрополит Мінський і Слуцький Філарет.

Про це повідомив голова рахункової комісії митрополит Єкатеринодарський і Кубанський Ісідор.

Зокрема, в результаті таємного голосування за кандидатів на патріарший престол Російської православної церкви Кирило отримав 97 голосів, Климент – 32, Філарет –16.

Митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій набрав 13 голосів. Митрополит Київський і всієї України Володимир отримав 10 голосів. Решта ієрархів одержали менше голосів.

У голосуванні взяло участь 198 делегатів.

Перші три кандидатури будуть розглянуті Помісним собором.

Архієрейський Собор Російської православної церкви обирав таємним голосуванням із 145 ієрархів трьох кандидатів на Московський патріарший престол. У Соборі взяли участь усі архієреї РПЦ, яких налічується понад 200, у тому числі й кілька десятків ієрархів, які керують російськими парафіями за кордоном.

Кандидат на патріарший престол має бути старшим 40 років, мати вищу церковну освіту і досвід єпархіального управління.

Після Архієрейського Собору, 27-29 січня, має відбутися Помісний Собор за участю делегатів від кліру, ченців і мирян, який вже назве ім'я нового предстоятеля церкви. А 1 лютого відбудеться божественна літургія з чином інтронізації новообраного предстоятеля.

15-й предстоятель РПЦ Алексій Другий помер 5 грудня 2008 року у віці 79 років, на 19-му році первосвятительського служіння.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG