Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Рекапіталізація банків може початися наступного тижня


Кабінет Міністрів України спільно зі Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародним валютним фондом та Національним банком України розробив проект постанови щодо порядку рекапіталізації комерційних банків.

«... Ми розробили сьогодні проект постанови щодо порядку рекапіталізації урядом комерційних банків з тим, щоб за рахунок цієї рекапіталізації придбати частину акцій вітчизняних приватних комерційних банків для покриття збитків банків», – повідомила прем’єр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

За її словами, це дасть змогу банківській системі країни «повернутися до нормальної роботи».

Крім того, як повідомила Тимошенко, ЄБРР направить для поповнення статутних капіталів банків України 500 мільйонів євро.

А як повідомив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, у новому порядку рекапіталізації відсутня позиція, відповідно до якої «участь у капіталі банку можлива тільки шляхом фактично його націоналізації».

Він пояснив, що з метою більшої гнучкості системи участі держави в рекапіталізації банків вирішили, що не буде мінімального пакета, при якому держава може взяти участь у рекапіталізації.

«Тобто коли це, наприклад, потужний банк, коли йому потрібна локальна допомога, то держава може брати участь і на 10%, і взагалі не тільки простими, а й привілейованими акціями», – зазначив перший віце-прем'єр.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG