Доступність посилання

ТОП новини

Президент чекає на відповідь Тимошенко й коаліції щодо дострокових виборів


Віктор Ющенко розраховує найближчим часом отримати відповідь від Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та парламентської коаліції на його ідею одночасного проведення дострокових президентських та парламентських виборів.

«Глава держави переконаний, що ця відповідь ясно покаже, чи дбають українські політики про себе, чи про Україну та суспільство», – заявила речник Глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, Президент сподівається, що політичні сили у парламенті підтримають «перезавантаження політичної системи держави».

«Президент переконаний, що компроміс – це дорога із двостороннім рухом: якщо у парламенті цю аксіому зрозуміють правильно, Україна матиме шанс подолати магістраль конституційного оновлення і наблизиться до побудови політичної системи європейського зразка», – наголосила прес-секретар Глави держави.

Минулого тижня Президент Ющенко заявив, що готовий до дострокових президентських виборів, якщо вони будуть проведені одночасно з достроковими парламентськими виборами.

Згодом лідер Партії регіонів Віктор Янукович наголосив, що фракція ПР готова підтримати закони щодо відкритих виборчих списків та зняття депутатської недоторканності, якщо буде ухвалене політичне рішення про одночасне проведення дострокових виборів Президента та Верховної Ради.

Сьогодні ж перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін зазначив, що його політична сила залишається противником одночасних виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG